Spiller du skak eller dam?

Skrevet af Tina Brøndum Kristjánsson 

Forskellen på at være en middelmådig leder og en god leder er, om du spiller dam eller skak. I dam er alle brikkerne ens, og de rykker på samme måde. I skak er der forskellige brikker, og de rykker på hver deres måde. 

Brikkerne er ikke brikker – de er dine medarbejdere. De gode ledere ved, at medarbejderne er forskellige, og de kender hver enkelt af deres medarbejderes styrker, svagheder og læringsstil. 

Metaforen er ikke min, det er ledelseseksperten Marcus Buckinghams. Han har gennemført et studie af 80.000 ledere for at finde ud af, hvad der gjorde de gode ledere gode. Hvis du vil læse hele artiklen, er den her: https://hbr.org/2005/03/what-great-managers-do?cm_sp=Topics-_-Links-_-Read%20These%20First

Artiklen er god, men jeg studsede over noget.

Marcus Buckingham skriver, at lederen skal bruge “a good deal of time” på at iagttage medarbejdernes reaktioner i forskellige situationer, lytte, tage mentale noter og stille medarbejderne spørgsmål om, hvad hver enkelt trækkes mod og kæmper med. Og det har han jo ret i. Men han skriver også, at ”time and effort” er lederens eneste måde at lære medarbejderne styrker, svagheder og læringsstil at kende.

Og det var det, jeg studsede over. For der findes jo en genvej!!??

Der findes et sæt “grundlæggende spilleregler”, der gør det langt lettere og hurtigere at opnå det kendskab til dine medarbejdere, som de gode ledere har. Min partner Mette og jeg vil gerne fortælle dig om dem. 

Vi arbejder med typologi (JTI/MBTI), som er “spillereglerne” for menneskers ligheder og forskelligheder og et fantastisk værktøj til at skabe personlig og relationel udvikling. 

Du kan selv læse dig til spillereglerne, men vi har gjort det let at lære dem. Vores tilgang til typologi hedder HOW – The Hands On Way To Improve.

Vi kickstarter din viden med vores ”Dam eller Skak morning boosters”, hvor vi fortæller om konceptet. Vi afholder morning boosters i København med jævne mellemrum. Den næste ”Dam eller Skak morning booster” er den 10. januar 2018 kl. 9–11. Der er begrænsede pladser, så meld dig på nu, hvis du er interesseret.

Scroll til toppen