Hvem sagde ugebladshoroskop?

Skrevet af Tina Brøndum Kristjánsson

Når man dagligt anvender Jungs teori fra 1921 om personlighedstyper (også kaldet typologi/JTI/MBTI), så ved man af erfaring, at det virker.

Det skyldes, at kendskab til eget og andre menneskers “mentale mindmaps” smører relationerne og højner selvkontrollen. Alt sammen noget, der er med til at skabe bedre samarbejde, resultater, succes og alt det andet, vi mennesker går og ønsker os. 

Dem, der ikke kender ret meget til typologi, hører man ofte sige; “Det er jo bare sådan noget ugebladshoroskop-pladder!”

Faktisk så ofte, at jeg de første år med egen virksomhed var lidt beklemt ved at sige, at jeg arbejdede med typologi. Så var det nemmere at sige, at jeg var advokat… Sådan har jeg det heldigvis ikke længere. For det virker!

Og nu er hjerneforskningen også nået så langt, at Jungs teori fra 1921 i dag kan bevises videnskabeligt. I dag kan forskere med elektroder og en EEG-monitor måle, hvordan mennesker bruger forskellige dele af deres hjerne, selvom de løser samme type opgaver og svarer på samme type spørgsmål. Og der er korrelation med Jungs typologi. Fascinerende. Læs artiklen nedenfor, hvis du stadig er skeptisk eller hvis du selv vil have lidt skyts til, hvordan typologi understøttes forskningmæssigt.

Værdien af typologien manifesterer sig selvfølgelig kun, hvis du bruger det aktivt. Så hvis du vil høre mere om, hvordan det kommer til at ske, så kontakt mig endelig.

Læs artiklen her

Scroll til toppen