Hvad er HOW?

HOW er dit “hvordan”

HOW er kort med lettilgængelig viden og øvelser, der hjælper dig med, hvordan du helt konkret kan omsætte din viden om typologi til et praktisk og anvendeligt værktøj i hverdagen.

HOW er kort i den fysiske verden – ikke den digitale. Du skal sidde med kortene i hænderne for at lære bedst muligt. Når du læser en fysisk tekst, medfører koblingen mellem hjerne og krop nemlig, at indlæringen bliver dybere og mere varig.

Alt nyt kræver naturligvis træning. For at gøre det endnu lettere for dig at træne, har vi i tillæg til HOW udviklet en arbejdsbog, der gør træning af typologi i hverdagen så ligetil som muligt. Arbejdsbogen består af en lang række konkrete hands-on øvelser med HOW som fundament. Og det virker!

Vi har valgt at kalde konceptet HOW – The Hands On Way To Improve – fordi det er lige præcis det, der er formålet med kortene – at vise dig ”hvordan”.

HOW er “hands-on”

HOW bygger på typologiens fire dimensioner og otte præferencer, som er en model, som er relativt enkel at forstå, men som selvfølgelig skal omsættes til handlinger i hverdagen for at skabe værdi.

Det kan lyde simpelt, men det har vist sig at være noget af det sværeste ved typologien!

Det er det ikke længere. HOW bygger bro mellem teori og praksis.

Kortene er knyttet op på den almindelige arbejdsdags aktiviteter. Det er effektivt og sikrer, at typologien rammer den enkeltes praktiske virkelighed.

HOW – indhold

HOW består af 49 kort opdelt i seks forskellige sæt kort med hver sin farve og fokusområde. Hvert sæt kort kan anvendes separat, men sammen udgør de et integreret system udviklet til at hjælpe dig med at anvende typologien i hverdagen.

De første tre sæt kort fokuserer på præferencerne – fundamentet i typologien:

  • Præferencer
  • Typespotting
  • Kompetenceudvikling
De næste tre sæt kort kobler typologien til tre typiske hverdagssituationer:
 
  • Møder
  • Opgaveløsning
  • Samtaler

HOW giver viden, gode råd og anbefalinger til, hvordan vi kan administrere vores præferencer bedst muligt – både hvordan vi kan skrue op (når det er nødvendigt) og skrue ned (dér, hvor det bliver for meget), og HOW giver indsigt i, hvordan andre menneskers “mentale mindmap” ser ud.

HOW er udviklet med træning for øje – både i de enkelte sæt, men også i form af en lang række konkrete øvelser til, hvordan man “hands on” kan arbejde med sine udfordringer i hverdagen. HOW giver dig al den nødvendige viden – du skal bare træne.

Præferencer

Præferencer beskriver grundessensen i hver af de otte præferencer.

Vi har udvalgt de fire vigtigste ord knyttet til hver af de otte præferencer. Når du kan huske disse nøgleord, har du et godt fodfæste i typologiens fundament.

Typespotting

Typespotting beskriver, hvordan vi genkender præferencerne ud fra adfærd i dagligdagen.

Når vi kan genkende præferencerne, kan vi begynde at anvende vores viden målrettet!

Kompetenceudvikling

Kompetenceudvikling indeholder små og enkle øvelser og opgaver, som styrker de mentale kompetencer, der er knyttet til de enkelte præferencer.

Det er små men vigtige skridt, vi kan tage til at udvikle det, der ikke kommer naturligt til os.

Møder

Møder giver tips til, hvordan du administrerer de enkelte præferencer bedst muligt, så du sikrer, at du bidrager bedst muligt på møder.

Kortene kan medvirke til at sikre mere effektive møder med bedre drøftelser og bedre beslutninger.

Opgaveløsning

Opgaveløsning beskriver, hvordan du kan forbedre din opgaveløsning og anvende præferencerne for indhentelse af information og beslutningstagning bedre – også dem der ikke kommer naturligt.

Kortene viser vores styrker og udviklingsområder, så de er lette at anvende i dagligdagen og også kan danne grundlag for udviklingssamtaler.

Samtaler

Samtaler beskriver, hvordan du kan skabe fundamentet for gode samtaler ved at øge dit fokus på at kommunikere på en måde, der fanger og fastholder interessen hos din samtalepartner.

Øget fokus på din samtalepartners præferencer skaber bedre samtaler. Dine egne præferencer skal nok komme i spil af sig selv.

HOW kommer i en smart flipover - let og ligetil

Du kan have HOW stående på dit skrivebord. Det gør det nemt at arbejde med det kort, du har fokus på lige nu. Du kan naturligvis også tage de kort ud af flipoveren, du skal bruge, og sætte dem på plads igen bagefter. Let og ligetil.

Hjælpematerialer

Arbejdsbog

Arbejdsbogen er til dig, der gerne vil arbejde målrettet med at træne og udvikle dine kompetencer. Bogen er fyldt med konkrete øvelser, som du kan arbejde med i hverdagen. Bogen indeholder også skemaer og oversigter, så du kan holde styr på dine refleksioner og fremskridt. 

Øvelseskatalog

Øvelseskataloget er til dig, der arbejder som konsulent eller HR partner og ønsker ny inspiration og øvelser til dit arbejde med typologien. Øvelseskataloget er fyldt med øvelser, som du kan bruge sammen med HOW kortene. Kataloget indeholder både procesbeskrivelser og færdiglavede pp slides, som du kan anvende.  

Typespottingspil

Typespottingspillet er kort med beskrivelser af typisk adfærd for hver af de otte præferencer (E, I, S, N, T, F, J, P). Spillet er sjovt og lærerigt. Det anvendes til at træne at genkende, hvordan de forskellige præferencer kan blive udtrykt i adfærd, ligesom det kan anvendes som kickstart for en drøftelse af koblingen mellem typologi og spillernes egen hverdag.   

Scroll til toppen